Akdeniz’in İncisi Antalya’nın Güzelliklerini Keşfedin

muratpasabelAkdeniz bölgesinin tarihi ve doğal güzellikler bakımından en zengin şehirlerinden bir tanesi olan Antalya, turistlerin akın ettiği illerden bir tanesidir. Yazlık ve turistik mekanlara ilgi duyan bireyler, Antalya’yı ziyaret ederek güzel zaman geçirebilirler. Havasının sıcak ve nemli olduğu Antalya kış aylarında bile pek çok turist tarafından ziyaret edilebilir.

Manavgat Şelalesi

Antalya içerisinde bulunan doğal güzelliklerden bir tanesi olan Manavgat şelalesi, en çok turist alan yerler arasındadır. Maksimum 5 metrelik bir falezden dökünen suların oluşturduğu hoş görüntü ile dikkat çeken Manavgat şelalesi, piknik yapılabilecek bir mesire yeri olarak da gösterilebilir. Şehir yaşantısından sıkılan turistler, Manavgat şelalesini ziyaret ederek susun sesini dinleme ve sakinleşme imkanına sahiplerdir.

manavgatselalesi

Lara Plajı

Belirtilen şehrin, Muratpaşa ilçesinde yer alan Lara plajı, deniz sever tatilcilerin en çok ziyaret ettikleri noktalar arasındadır. Denizinin serin ve sığ olması nedeniyle çocuklu aileler tarafından da sıklıkla ziyaret edilir. Kızılçam ormanları arasında bulunan plaj, kumunun ince olmasıyla da dikkat çeker. Yaz aylarında denizin tadını çıkarmak isteyen bireyler, Lara plajında güzel zaman geçirebilirler. Antalya’da bulunan Konyaaltı plajına göre suyu daha sıcak olan Lara plajı, Avrupalı turistler tarafından da sıkça tercih edilir.

laraplaji

Adrasan Koyu

Antalya’nın en tarihi konumlarından bir tanesi olarak bilinen Adrasan koyu, Helenistik dönemden kalma birbirinden farklı kalıntıya ev sahipliği yapar. Eşsiz doğal güzelleri ve çam ormanları ile dikkat çeken koy, sakin ve doğa ile iç içe mekanları seven turistler tarafından sıklıkla tercih edilir. Antalya’yı ziyaret eden bireyler, özellikle güneşin batışını Adrasan koyunda izleyerek unutulmaz anlar yaşayabilirler. Antalya’nın kumluca ilçesine bağlı olan Adrasan koyunda, tekne gezileri de yapılır.

Side Antik Tiyatrosu

Denizin ve güneşin tadını çıkaran bireyler, Antalya’da aynı zamanda birbirinden farklı tarihi yapıları da inceleyebilirler. Bunlardan bir tanesi olan Side antik tiyatrosu, toplamda 20 bin kişiye ev sahipliği yapabilmesi ile bilinir. Pamphylia uygarlığına ait tiyatrolar içerisinde en büyük ve gösterişli olanı olarak bilinen yapı, deniz kenarına değil de kemerli yapılar üzerine kurulmuştur.

Yorum bırakın